Litt om oss

Titt og ofte stikker skogens konge innom og nyter et herlig måltid.

Vi er en familie på fire, bestående av meg selv, mine to sønner og min storesøster.  Etter mange år med stor hund, som Samojed, Schæfer og Border Collie/labrador, måtte vi pga sykdom se oss om etter en liten og tøff rase som også jeg kunne gå tur med og stelle.  Vi brukte veldig lang tid på å sortere og velge ut akkurat rett rase.  En rase som tilpasser seg absolutt alle miljør.  Valget falt på Westie - West Highland Whithe Terrier.  Et valg vi ikke har angret på.

Vi holder til i rolige omgivelser, 15 minutter fra Hamar sentrum, med skogkanten rett bakenfor og et familievennlig boligområde rundt.

Vi fikk vår første Westie i 2008 etter mange og lange samtaler og besøk hos Kristin Høstad, Kennel Kriswestin.  Da kom vår herlige hannhund Asterix inn i våre hjerter og smeltet oss helt og holdent.  De første årene var vi hos Kristin og trimmet pelsen til Asterix, samtidig som jeg forsøkte å trimme han hjemme for å lære teknikken.  Kristin er en fantastisk læremester og etterhvert som vi lærte mer om rasen, ønsket vi oss en hund til.  I 2012 kom fantastiske Shara inn i våre hjerter og etterhvert startet vi med utstilling.  Så endelig, etter et lite familiråd, bestemte vi oss for å starte med oppdrett av denne fantastiske rasen.

Ja slik startet drømmen på et felles oppdrett av en rase vi alle kom til å elske veldig høyt.  Men livet forandrer seg.  I mars i år, 2015, mistet jeg min kjære storesøster etter en lang kamp.  Min yngste sønn har flyttet ut og den eldste er opptatt med å stifte familie.  Så nå holder jeg på med det jeg elsker allermest, nemlig hund.

Mine hunder lever som familiemedlemmer og det samme vil alle valpekull gjøre.  Valpekullene vil vokse opp på kjøkkenet hvor veldig mye skjer, og de blir sosialisert på beste måte før levering til ny eier ved ca. 8 ukers alder.  Valpene selges med registreringsbevis, kjøpekontrakt, veterinærattest, ID-merking, parvovaksine/gjennomført markekur, egen stamtavle, samt omfattende informasjon til den nye eieren.  For øvrig følger vi Westie-klubbens regler for oppdrettere.

Ønsker du å lese mer om rasen, kan vi anbefale en svensk bok: Westieboken skrevet av Birgitta Hasselgren som selv er oppdretter av rasen.  

Endelig er trapppen ferdig 💋 Nå kan Asterix og Shara kose seg på sin nye utkikkspost.

All rights reserved. Copyright © Frøydis Lund Øyen